Algemeen

Hoe kan ik een reis boeken?

Je kunt onze reizen online boeken via het boekingsformulier in de desbetreffende reis. Liever persoonlijk? Het is ook mogelijk om je reis telefonisch te boeken bij een van onze medewerkers.

Wanneer zie ik de totaalprijs van de reis?

Wanneer je een reis bij ons boekt zie je in het boekingsformulier direct de kosten. Tijdens het boekingsproces kun je extra’s bijboeken en worden eventuele kortingen automatisch verrekend. De uiteindelijke boekingsbevestiging ontvang je binnen 2 werkdagen van ons en is leidend.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn boekingsbevestiging?

Na het invullen van het boekingsformulier ontvang je een kopie van het formulier in je mailbox. Wij maken je boekingsbevestiging vervolgens binnen 2 werkdagen in orde. Pas wanneer je de officiële boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen is de reservering definitief. Je ontvangt deze bevestiging van ons per e-mail.

Wanneer moet de vakantie betaald worden?

Zodra je de boekingsbevestiging van ons hebt ontvangen vragen wij om een directe aanbetaling van € 300 plus de kosten voor een eventuele annuleringsverzekering. De restant reissom ontvangen wij graag uiterlijk zes weken voor vertrek. Boek je de reis binnen zes weken voor vertrek? Dan vragen wij je de reissom in één keer te betalen.

Betaalwijze

  • Overschrijving: Je zorgt zelf dat de (aan-) betaling wordt overgemaakt.
  • Eenmalige machtiging: Hierbij machtig je SingleSnow om de (aan-) betaling, eventueel vermeerderd met de som van de annuleringsverzekering, van jouw rekening af te schrijven.

Kan ik bij jullie een (annulerings-) verzekering afsluiten?

Ja. Het is mogelijk om bij ons een annuleringsverzekering bij je reis af te sluiten. Dit kun je aangeven in het boekingsformulier. De annuleringsverzekering bedraagt 6 % van de totale reissom + 21% assurantiebelasting. Daarnaast betaal je éénmalig € 4,50 poliskosten. Het dekkingsoverzicht krijg je direct met de boekingsbevestiging meegestuurd.

Voor een reisverzekering dien je zelf te zorgen. Een goede reisverzekering is erg belangrijk om financiële risico’s uit te sluiten, bijvoorbeeld in geval van ziekte of een ongeval. Ga dus nooit onverzekerd op reis.

Wanneer ontvang ik de laatste reisinformatie?

Wij versturen ongeveer twee weken voor vertrek de laatste reisinformatie. Hierin staat de reis nog eens duidelijk beschreven inclusief de definitieve vertrektijden. Daarnaast ontvang je een deelnemerslijst met de groepssamenstelling. Hier staan de voornamen, geboortejaren en woonplaatsen van de gasten omschreven. Wil je liever niet dat jouw naam hierop vermeld wordt? Neem dan even contact met ons op. Je ontvangt de laatste reisinformatie per e-mail.

Ik ben vegetarisch of heb een allergie. Houden jullie hier rekening mee?

Op veel van onze bestemmingen is het geen probleem om rekening te houden met diverse wensen of allergieën. Het is wel verstandig om dit direct bij je boeking aan te geven. Dit kan bij “overige bijzonderheden”.

Waar kan ik jullie Algemene Voorwaarden vinden?

Je kunt onze Algemene Voorwaarden op de volgende pagina inzien.

De groep

Wat is de gemiddelde leeftijd bij jullie reizen?

Onze doelgroep bestaat uit singles en alleengaanden vanaf 30 jaar. De meeste gasten zijn tussen de 30 en 50 jaar. Ben je ouder? Geen probleem, je bent van harte welkom. Bij de indeling van de kamers en / of appartementen wordt rekening gehouden met je leeftijd.

Hoe is de man/vrouw verdeling bij jullie reizen?

Wij streven ernaar om de verhouding van mannen en vrouwen zoveel mogelijk gelijk te houden.

Wat voor soort mensen boeken er bij SingleSnow?

Iedereen die bij ons boekt gaat alleen op vakantie en is 30 jaar of ouder. Iedereen boekt een wintersportvakantie en houd daarmee automatisch van de sneeuw. Verder zijn er geen eisen verbonden aan onze doelgroep en tref je dus een vrolijke mix van singles en alleengaanden. De wintersporters variëren van beginners tot vergevorderde, van après-ski liefhebbers tot fanatieke spelletjes spelers.

Heeft SingleSnow ook een forum?

Wij hebben bewust geen forum op onze website. Wij zijn van mening dat er door middel van forums voorafgaand aan een reis onbewust groepen in een groep ontstaan. Het leuke van onze groepsreizen is dat iedereen alleen reist en elkaar ontmoet bij de opstapplaats.

Komen de meeste mensen ook daadwerkelijk alleen?

Ruim 90% van onze gasten boekt de reis alleen. Een enkele keer komt het voor dat mensen samen boeken (broer/zus of vrienden) of elkaar kennen van bijvoorbeeld voorgaande jaren.

Kan ik inzicht krijgen in het aantal boekingen en de groepssamenstelling?

Ja, dat kan! Via de knop ‘Groepsinfo’ bij een reis kun je zien wat de huidige samenstelling is van de groep.

Reis & vervoer

Welke opstapplaatsen hanteert SingleSnow?

Onze opstapplaatsen verschillen per bestemming:

Touringcarreizen
Bij onze reizen per touringcar kun je in ieder geval opstappen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.
Circa 14 dagen voor vertrek weten wij of er met een pendeldienst wordt gereisd en welke opstapplaatsen hierbij horen. Dit wordt vermeld in de laatste reisinformatie.

Vliegreizen
Onze vliegreizen vertrekken altijd vanaf een Nederlandse luchthaven. Wij proberen de meest gunstige vlucht te boeken qua vliegtijden en reistijden. Mede hierom kunnen wij je vooraf niet garanderen vanaf welke luchthaven je vertrekt.

  • Schiphol Airport
  • Rotterdam Airport
  • Eindhoven Airport

Wijzigingen
Het kan zijn dat er meer/minder opstapplaatsen zijn dan vooraf aangegeven of dat er andere vertrektijden worden gehanteerd. Hiervan wordt je uiteraard direct op de hoogte gesteld.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

De hoeveelheid bagage die je mee mag nemen verschilt per reis, namelijk:
Reizen per touringcar
Per persoon mag je  één bagagestuk (liefst een reistas) met kleding, één wintersportuitrusting (deze dient verpakt te zijn in een ski- of snowboardtas, anders kan deze geweigerd worden) en  één stuk handbagage meenemen.
Vliegreizen
De hoeveelheid toegestane bagage is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar wij mee vliegen.
Over het algemeen is er één stuk ruimbagage (max. 20 kg) en één stuk handbagage (max. 10 kg) toegestaan. Daarnaast mag je één wintersportuitrusting (max. 15 kg) meenemen.

Krijg ik korting als ik met eigen vervoer reis?

Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar de vakantiebestemming te reizen. Je ontvangt dan een korting op de reissom. Hoe hoog deze korting is, is afhankelijk van de reis die je boekt.

Touringcarreizen
Wanneer je ervoor kiest om géén gebruik te maken van de reis per touringcar, dan ontvang je € 60 korting op de reissom.

Vliegreizen
Wanneer je ervoor kiest om géén gebruik te maken van de vliegreis, dan kun je contact opnemen met kantoor voor een passende korting.

Wanneer geldt er een meerprijs voor de vliegreis?

De reissom voor onze vliegreizen geldt tot 6 weken voor vertrek. Daarna kan er eventueel een meerprijs worden gerekend in verband met de actuele prijsstijgingen.

Het verblijf

Hoe worden de kamers ingedeeld?

De kamers worden ingedeeld op basis van geslacht en leeftijd. Wij proberen je altijd bij iemand van je eigen leeftijd in te delen (zover mogelijk), daarnaast worden mannen en vrouwen altijd gescheiden. De 2-persoonskamers worden altijd als eerste vergeven, daarna worden de meerpersoonskamers ingedeeld. Wil je een 2-persoonskamer? Wacht dan niet te lang met boeken.

Kan ik ook een 1-persoonskamer boeken?

Bij een aantal van onze reizen is het mogelijk om een 1-persoonskamer te reserveren. Er zijn echter maar een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar per reis. Je kunt je voorkeur aangeven bij je reservering of even telefonisch contact met ons opnemen. Voor een 1-persoonskamer vragen wij een toeslag welke staat vermeld in het boekingsformulier.

Kan ik een kamer delen met een bekende?

Wanneer de kamerindeling het toelaat  is het geen probleem om een kamer te delen met een bekende (bv. een vriend/vriendin, broer of zus). Je kunt je voorkeur aangeven bij je reservering of even telefonisch contact met ons opnemen.

Kan ik ook een kamer met eigen sanitair boeken?

Bij de meeste bestemmingen zijn kamers met eigen sanitair standaard. In sommige gevallen deel je het sanitair met een kamergenoot op de gang.

Is er tijdens de reis ook een (verplicht) avondprogramma?

Naast het skiën en snowboarden worden er ‘s avonds verschillende activiteiten georganiseerd. Onze reisbegeleiding zorgt gedurende de week voor een aantal leuke extra’s. Natuurlijk is alles geheel vrijblijvend, maar samen met de groep is het wel extra gezellig. Onderstaand vind je een overzicht van wat je zoal kunt verwachten:

  • Après-ski avond(en)
  • Rodelen
  • Skischoen lopen
  • Quiz-avond
  • Wellness / sauna / zwembad

Let op: het avondprogramma is afhankelijk van de reisbestemming en/of periode. Eventuele (entree)kosten zijn voor eigen rekening.

Ga je mee naar de sneeuw?